10 Leiderschapskwaliteiten van een inspirerende leider

10 Leiderschapskwaliteiten van een inspirerende leider

5 oktober ● LeiderschapTips & Tricks

Leiding geven kan in veel verschillende vormen: als ouder aan je kind, als directeur aan een bedrijf of als manager aan een team. Maar welke leiderschapskwaliteiten heb je nodig om goed te kunnen leiden? Hoe wordt jouw team net zo enthousiast als jijzelf? Hoe streef je samen naar het uiteindelijke doel? Hieronder 10 belangrijke leiderschapskwaliteiten:

  1. Richting bepalen

Als leider moet je weten in welke richting je wilt sturen. Welke doelen wil je met jouw team of bedrijf behalen? Stel die doelen vast en blijf vooruit kijken. Zo voorkom je dat je vastloopt op kleine, en minder belangrijke, doelen. Houd altijd overzicht en focus op het eindpunt.

  1. Positie innemen

Waar sta jij als persoon binnen je team? Of je nu meer nijgt naar tussen de mensen in, of naar meer op afstand, het belangrijkste is dat je zeker bent van je plek. Laat je positie niet overnemen. Jij staat met beide benen op de grond. Stevig op de plek van jouw keus.

  1. Grenzen stellen

Als leider doe je waarschijnlijk vanzelfsprekend te veel. Grenzen stellen is heel belangrijk. En daarbij heb je een team van medewerkers onder je die klaar staan om taken over te nemen. Laat zien dat je vertrouwt op hun kwaliteiten, dit versterkt het onderlinge vertrouwen binnen het team.

  1. Communiceren

Bij goede communicatie draait het vooral om duidelijkheid. Wees helder en duidelijk in zowel je woorden als in je houding. Communiceer duidelijk wat jij wilt en laat je niet afleiden door de communicatie van je team.

  1. Verbinden

Hoe zorg je ervoor dat je team een echt team is? Door alle teamleden of medewerkers te verbinden creëer je een team met een eenheidsgevoel. Samen werken jullie toe naar de vooraf bepaalde doelen.

  1. Zelfreflectie

Als leider moet je goed naar jezelf durven en kunnen kijken. Wat zijn jouw zwakke punten? Durf je die te tonen? Door aan je team te laten zien dat jij het beste in jezelf naar boven wilt halen door aan jouw zwakke punten te werken, geef je het goede voorbeeld.

  1. Kijk naar mogelijkheden

Een positieve instellingen zal een leider zeker veel goeds opleveren. Denk daarom in mogelijkheden en niet in beperkingen. Hierdoor ben je een inspirerend voorbeeld voor je team. Pas het welbekende omdenken toe, maak van een probleem een kans.

  1. Tempo bepalen

Tempo bepalen is heel belangrijk. Aan de hand van je prioriteitenlijstje bepaal jij hoe en wanneer bepaalde werkzaamheden worden aangepakt. Volg een gedetailleerde planning en houd hier aan vast. Gericht en gedetailleerd werken is een belangrijke leiderschapskwaliteit.

  1. Regie nemen

Leiding geven draait om regie nemen. Neem daarbij niet alleen de regie over je team, maar zeker ook over jezelf. Natuurlijk is het belangrijk dat jij het team stuurt, maar minstens zo belangrijk is het om de regie over jezelf te hebben. Stel grenzen, leer nee zeggen en kom op voor je eigen belang.

  1. Wees een rolmodel

Als leider sta je continu in ‘the picture’. Het is dan ook belangrijk om na te denken over welk voorbeeld je wilt zijn. Let op dat je niet kunt doen alsof. Door bovenstaande leiderschapskwaliteiten toe te passen, zal je jouw team inspireren en aansporen om het beste uit hun zelf te halen.

Leiderschapstraining?

Heb jij het gevoel dat je teveel van jezelf vraagt, te veel energie moet investeren in het sturen van je team? Volg dan een leiderschapstraining. Bij Stable Leadership leer je bovenstaande leiderschapskwaliteiten eigen te maken met behulp van: paarden!

Paarden helpen onszelf beter te leren kennen. Paarden zijn hele gevoelige dieren, die ons snel en direct feedback geven op ons gedrag. Als wij geen duidelijk plan hebben, neemt het paard direct de regie over. Of als wij ons anders gedragen dan dat we ons voelen, ervaart het paard dat als afwijken en zal hij ons niet willen volgen.

Nieuwsgierig? Bekijk hier de trainingen.